Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

OTVOREN NOVI JAVNI POZIV PROJEKTA EUROPSKE UNIJE EU4AGRI ZA MJERU PODRŠKE INVESTICIJAMA U PRIMARNU POLJOPRIVREDNU PROIZVODNJU

U okviru projekta EU4AGRI, koji financira Europska unija, objavljen je Javni poziv za mjeru podrške investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju.  U okviru ovog javnog poziva na raspolaganju je 3.5 milijuna KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 15.000 KM do 300.000 KM.

Za svaki projekt podnositelj prijave mora osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 35% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije, izuzev za sektor proizvodnje voća i povrća gdje vlastito sufinanaciranje iznosi minimalno 30%.  Prihvatljivi podnositelji prijava za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru mjere podrške mogu biti  obrti/samostalni poduzetnici, udruženja i poduzeća.

Tko se može prijaviti na ovaj Javni poziv?

Kroz ovaj javni poziv Europska unija će podržati poljoprivredna gospodarstva koja doprinose stabilizaciji/jačanju proizvodne konkurentnosti i povećanju nivoa produktivnosti primarne poljoprivredne proizvodnje kroz modernizaciju i uvođenje novih tehnologija i inovacija, unaprijeđenju kvaliteta proizvoda, higijene i sigurnosti hrane, promoviranje dobrih poslovnih praksi i održivog razvoja putem poboljšanja upravljanja prirodnim resursima, zaštite okoliša, zaštite radnika i sigurnosti hrane, te doprinose ublažavanju posljedica nastalih uslijed pandemije COVID-19.

Za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju prihvatljivi su svi projekti koji se odnose isključivo na poljoprivredne sektore kao što su: proizvodnja mlijeka, mesa, uzgoj žitarica i uljarica, uzgoj voća, uključujući vinogradarstvo i masline, uzgoj povrća, proizvodnja sadnog materijala (sadnice voća, presadnice povrća i sjemenski krompir), proizvodnja jaja, uzgoj ribe, uzgoj začinskog bilja, ljekobilja, i gljiva, kao i proizvodnja meda.

Prijave se mogu podnijeti od 23. studenoga 2022. godine, dok je krajnji rok za podnošenje prijava  31. siječnja 2023. godine do 15:00 sati. Prijave podnesene nakon isteka roka se neće uzeti u razmatranje.  

Prijave se podnose isključivo putem elektronskog sustava dostave prijava https://javnipoziv.undp.ba/  koji je osigurao EU4AGRI projekt. Dostavljanje prijava u bilo kojem drugom formatu (e-mail, pošta, fax i sl.) nije prihvatljivo i prijave dostavljene na taj način neće biti uzete u razmatranje.  

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti putem formulara za pitanja na web stranici projekta https://javnipoziv.undp.ba/, u razdoblju od 24. studenoga 2022. do 23. siječnja 2023. godine. Prva online INFO sesija bit će održana u srijedu, 23. studenoga u 14:00 sati, putem Facebook stranice EU4AGRI.

Pored toga, u narednom vremenskom razdoblju bit će organiziran niz informativnih sesija u gradovima širom BiH. Informacije o točnom terminu i mjestu održavanja istih, bit će objavljene putem web stranice https://eu4agri.ba/.

Više informacija o ovom Javnom pozivu možete saznati putem službene web stranice projekta www.eu4agri.ba.

Izvor: https://eu4agri.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search