Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

JAVNI POZIV ZA DODJELU SREDSTAVA U CILJU UBLAŽAVANJA NEGATIVNOG SOCIO-EKONOMSKOG UTJECAJA ENERGETSKE KRIZE

Obavještavamo sve zainteresirane da je Javni poziv za dodjelu sredstava u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize objavljen na web stranici Federalnog ministarstva rada i socijalne politike dana 23. listopada 2023. godine.

Navedeni Javni poziv može se preuzeti i na web stranici Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke www.mzrss-zzh.com, kao i Prijavni obrazac.

Pravo na podnošenje prijave imaju:
Kategorija 1: Kućanstva u kojima žive osobe korisnici prava na stalnu socijalnu pomoć, a kojima je u 12. mjesecu 2022. godine isplaćeno pravo na stalnu novčanu pomoć prema propisima iz oblasti socijalne zaštite.
Kategorija 2: Kućanstva u kojima žive djeca koja su, zaključno s 31. svibnja 2023. godine, ostvarila pravo na federalni dječji dodatak.
Kategorija 3: Kućanstva u kojima su najviše dva člana korisnici prava na mirovinu u iznosu koji nije viši od iznosa zajamčene mirovine za 12. mjesec 2022. godine, i to pod uvjetom da nisu korisnici razmjerne mirovine s inozemstvom i da nijedan odrasli član kućanstva tijekom 2022. godine nije ostvarivao dodatna primanja po osnovu radnog odnosa.
Kategorija 4: Kućanstva u kojima su tijekom 2022. godine jedno ili više maloljetne djece, uslijed smrti ili nepoznatog identiteta drugog roditelja, živjeli sa samo jednim roditeljem koji u tom razdoblju nije ostvarivao prihode koji se oporezuju po propisima o porezu na dohodak ili nije ostvarivao primanja po osnovu radnog odnosa u iznosu višem od iznosa najniže plaće u Federaciji u 2022. godini (543,00 KM).

Navedene kategorije sukladno Javnom pozivu trebaju dostaviti dokumentaciju, i to:
a) popunjen Prijavni obrazac koji se može preuzeti s interneta ili popuniti u prostorijama općinskih ili gradskih tijela uprave,
b) CIPS-ove prijavnice za sve članove zajedničkog kućanstva iz kojih će se moći utvrditi činjenice u pogledu državljanstva i prebivališta,
c) Izjavu o broju članova zajedničkog kućanstva (kućna lista) koja treba biti ovjerena od strane općinskog ili gradskog tijela uprave,
d) Dokaz o otvorenom bankovnom računu iz kojega se vidi vlasništvo nad računom, kao i broj računa (kopija).
Prijave se podnose jedinicama lokalne samouprave (općinama i gradovima) prema mjestu prebivališta podnositelja prijave u razdoblju od 23. listopada 2023. godine do zaključno s 10. studenog 2023. godine.

 Prijavni obrazac

 Tekst Javnog poziva

Izvor: http://www.vladazzh.com/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search